Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Bentemarie Kjeldbæk – Kunstudstilling i Baunhøj Mølle

1. juli : 17:00 - 31. juli : 17:00

Man kan få den tanke, at Bentemarie Kjeldbæk kunne være elev af den spanske hofmaler Velázquez eller rundet af den spanske maletradition, der fulgte i nyere tid med navne som Miró, Picasso og Dalí. Hendes motivverden er præget af de lange ophold i Spanien, hvor hun laver studier af bl.a. tyrefægtning, flamencodansere og sydlandske torvedage – alt sammen i en dynamisk streg. Den spanske påvirkning slår tydeligt igennem i hendes farvevalg. Mættede, sensuelle gule, orange og røde farver spiller op til violette og blå og den sorte farve får sine steder lov til at stå frem i hendes koloristiske farveholdning.

Jeg tegner i Spanien, Lydene er vigtige i tegningen. Råbene på madmarkedet om morgenen, lyden af havet og skrig fra de badende. Selv er jeg ikke i solen, har tykt tøj på, sidder i skyggen og tegner den orange sol, det blå hav, ser på de orange fisk, og de blå forklæder på tjenerne”, fortæller Bentemarie Kjeldbæk.

Bentemarie Kjeldbæk er uddannet på Kunsthåndværkerskolen i København 1969-74, i klassisk tegning på Ny Carlsberg Glyptotek 1974-76 og på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København 1976-82.

Fernisering fredag den 1. juli kl. 17.00

Udstillingen kan ses til og med søndag den 31. juli i Møllens åbningstid.

Detaljer

Start:
1. juli : 17:00
Slut:
31. juli : 17:00
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Grenaa Kunst & Musikforening

Sted

Baunhøj Mølle
Bavnehøjvej 31
Grenaa, 8500 Danmark
+ Google Maps
Hjemmeside:
http://www.baunhoej-moelle.dk/