Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Olivia Holm-Møller – Kunstudstilling i Baunhøj Mølle

22. juni : 17:00 - 30. juli : 17:00

Grenaa Kunst- og Musikforenings store sommerudstilling er med Olivia Holm-Møller.

 

Olivia Holm-Møller er født og opvokset i Homaa, 5 km fra Grenaa.

Kunst- og Musikforeningens arrangementer er i 2017 arrangeret under den fælles overskrift: TILBAGE TIL RØDDERNE. Det er derfor med en særlig glæde, at vi arrangerer denne udstilling i Baunhøj Mølle. Udstillingen ferniseres torsdag den 22. juni kl. 17.

Ferniseringstaler er Direktøren for Randers Kunstmuseum, Lise Jeppesen. Sidste udstillingsdag er den 30. juli 2017. Udstillingen er åben alle dage – undtaget mandage – i tidsrummet 13 – 17.

Olivia Holm-Møller

Maler, skulptør og grafiker

Olivia Holm-Møller (1875-1970) blev født i Homå på Djursland. Hjemmet var grundtvigsk præget og som ung underviste hun i dansk, håndgerning og gymnastik på forskellige grundtvigske fri- og højskoler.

Som 26-årig tog Olivia Holm-Møller til København og i årene 1901-02 modtog hun undervisning af August Saabye og Viggo Johansen på Akademiets kunstskole for kvinder.

I begyndelsen af sin kunstneriske karriere arbejdede Olivia Holm-Møller mest med skulpturen og relieffet, der motivisk for en stor dels vedkommende tog udgangspunkt i familien og slægten. Men fra 1914 blev maleriet hendes centrale udtryksmiddel. Samme år flytter hun tilbage til Homå. Da hendes svigerinde dør i barselsseng, påtager hun sig rollen som plejemor for to små nevøer.

Olivia Holm-Møllers maleri er ekspressivt, dristigt og fuld af voldsomme følelser. Rene, stærke og klare farver – i de første mange år særligt den gule farve – er et centralt virkemiddel i hendes maleri. I maleriet henter hun sine motiver i den nordiske mytologi og bibelhistorien. Også motiver fra den nære virkelighed, de to nevøer, familien og høstscener, finder vej til hendes lærred, men aldrig kun som ren gengivelse af virkeligheden. Motiverne viser altid hen til en større og almen fortælling.

Olivia Holm-Møller rejste hele sit liv. Inden Første Verdenskrig foretog hun flere udlandsrejser bl.a. til England, Italien og Frankrig. I årene inden Anden Verdenskrig besøgte hun bl.a. Grækenland, Tyrkiet og Spanien. Og efter Anden Verdenskrig rejste hun til fjerne destinationer som Afrika, Mexico, Indien og Kina.

En særlig plads i Olivia Holm-Møllers maleriske univers er en række billeder fra 1930erne og 1950erne med titler som ”Kun farve og rytme”.

Olivia Holm-Møller arbejdede med maleri, tegning og grafik helt op i sin høje alderdom. Hun debuterede i 1908, men først i 1930 blev der erhvervet værker af museer bl.a. Statens Museum for Kunst – i starten skulpturer men snart også malerier.

Hele livet var hun en éner, som så på den etablerede kunstverden med skepsis – og også blev set på med skepsis. En stor samling af hendes billeder er i samlingen på Holstebro Kunstmuseum.

De udstillede værker er venligst udlånt af: Holstebro Kunstmuseum, Østjyllands Museum om en privat samler.

Udstillingen er gjort mulig ved økonomisk støtte fra: Norddjurs kommune, Nordea Fonden, EL-Con og Møllelauget.

Søndag den 25. juni kl. 14.00 – 16.00 er der i samarbejde med Norddjurs Folkeuniversitet et foredrag om Olivia Holm-Møller i Baunhøj Mølle v. kunsthistoriker Karen Rød. Billetter a 100 kr. kan bestilles v. Ulla Pedersen på mail: ulla-bent@stofanet.dk eller købes ved indgangen fra kl. 13.30.

Arrangør: Grenaa Kunst- og Musikforening

 

Detaljer

Start:
22. juni : 17:00
Slut:
30. juli : 17:00
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Grenaa Kunst & Musikforening

Sted

Baunhøj Mølle
Bavnehøjvej 31
Grenaa, 8500 Danmark
+ Google Map
Hjemmeside:
http://www.baunhoej-moelle.dk/